Participare SemiMaraton Sibiu 2015

In 30 mai 2015 alergam in cadrul SemiMaratonului de la Sibiu pentru ai sustine pe copilasii din Asociatia De-a Arhitectura. Am inscris 4 colegi sa alerge pentru ei: Raul Tarnaru (Director General), Marian Moronescu (Inginer Constructor), Groza Vasile (Sef Mecanizare) si David Sebastian ( Agent comercial). In plus suntem si sponsorul lor oficial propunandu-ne prin aceasta actiune sa sustinem cat de mult putem initiativa arhitectilor voluntari, fiind un domeniu apropiat cu cel in care activeaza compania noastra. “De-a arhitectura în oraşul meu” este un curs opţional de educatie de arhitectura şi mediu construit pentru clasele a III-a şi a IV-a în scoli publice şi private din toată tara, cu sprijinul entuziast al arhitecţilor voluntari. Deoarece dorim ca acest curs sa ramana gratuit şi accesibil tuturor copiilor, ne propunem prin participarea la SemiMaratonul Sibiu 2015 sa-i ajutam sa gaseasca resurse pentru a oferi gratuit caietul elevului şi materialele de bricolaj necesare cursului.

Beneficiarii și grupul țintă?

Pentru anul școlar 2015-2016 cursul opțional va fi predat în 12 clase din județul Sibiu (10 clase din Sibiu, o clasă din Rîu Sadului, o clasă din Agnita) + 4 clase din anul școlar 2014-2015 care au optat pentru predarea cursului în 2 ani. Așadar aproximativ 480 de copii vor fi beneficiari direcți. Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt  familiile copiilor, învățătorii implicați în program, cei 11 arhitecții voluntari care asistă învățătorii la fiecare oră de curs și nu în ultimul rând orașul Sibiu asupra căruia copiii, viitori cetățeni își vor pune amprenta.

Obiectivele proiectului:

  • S – fiecare copil din program trebuie să primească “Caietul elevului” la începutul anului școlar 2015-2016
  • M – sunt necesare aproximativ 360 de caiete pentru cele 12 clase noi înscrise la Sibiu. Toate cele 16 clase înscrise au nevoie de materiale de bricolaj pentru machetele finale
  • A – la ultima ediție a Semimaratonului, echipa de-a arhitectura a avut 61 de susținători (contribuția medie – 76 de lei). Pentru a atinge obiectivul de strângere, anul acesta avem nevoie de cel puțin 100 de susținători, iar contribuția medie să rămână 76 de lei
  • R – la nivel național, în anul 2015-2016 sunt înscrise 127 de clase. Bugetul proiectului, 7600 lei, este exclusiv pentru cele 16 clase din județul Sibiu
  • T – caietele și materialele de bricolaj trebuie să ajungă în fiecare clasă până în 15 septembrie 2015

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

 Mediul construit este cadrul în care ne desfăşurăm viaţa, este mediul făcut de mâna omului. El depinde de cadrul natural în care se inserează, poate fi urban sau rural şi poartă urmele trecutului, fiind trăit în prezent şi pregătit pentru viitor. În el oamenii îşi pun amprenta, transformându-l în funcţie de capacităţile lor tehnice astfel încât să răspundă nevoilor şi valorilor lor.
Studiul mediului construit este pentru copii o cheie de înţelegere şi de implicare în mediul lor de viaţă, o modalitate de a afla ce îi dă calitate şi cum îl pot ei îmbunătăţi acum şi mai târziu, fiind un mijloc de stimulare a simţului civic.
Este şi o cale de a-şi îmbogăţi cultura vizuală, de a deprinde un nou vocabular,de a-şi exersa şi de a le fi încurajată creativitatea, curiozitatea, iniţiativa personală, simţul critic, abilităţile de comunicare şi spiritul comunitar.
Cunoaşterea de către copii a oraşului şi a problematicilor lui pune bazele unei responsabilităţi sociale şi a unei culturi urbane, duce la o atitudine pozitivă faţă de oraş, măreşte curiozitatea şi atenţia faţă de transformările mediului urban.

Web: www.de-a-arhitectura.rohttps://www.facebook.com/DeAArhitectura

Feedback-uri:

Multumim:

Iulia Nistor, arhitect voluntar: "IMPORTANT! XUX Investment (www.xuxinvestment.ro) susține educația de arhitectură și mediu construit în școlile din Sibiu!
CUM? Susține echipa de-a arhitectura la Semimaraton și Cros - Sibiul în Mișcare cu 1000 de lei! Aaa...și au înscris și 4 alergători (Raul Tarnaru (dir. general XUX INVESTMENT), David Sebastian, Moronescu Marian și Groza Vasile), în echipa noastră pe care îi puteți susține aici: http://maratonsibiu.ro/sustinatori/inscriere-sustinator-2/?cauza=14
Mulțumim pentru încrederea acordată!
Ne bucurăm enorm când o companie privată se implică în educație. Împreună avem mai multe șanse să modelăm frumos lumea!"

Cover fb Semimaraton

maraton_header62

 

header_m1

Sunati Acum!